Prosit!



Modell: Caroline Andersson
Fotograf: Tobias Martinsson

Fotoåplats: Stockholm/Djurgården - ISKALLT VATTEN!
Brr verkligen skitigt och kallt var det.


Tobias nös precis när jag skulle komma på en rubrik så där fick jag lite inspiration haha. Nu är vi snart nära en stad som ligger nära Kiruna, men den behöver inte nämnas för bara namnet ger mig åågren.  Men roligt har vi. Tobias har fått köra mest men då fick han sova de två timmarna jag körde. Fick träffa Tobias syskon med familjer igår, bjöds på fika och god mat, mycket trevliga ! Hoppade lite studsmatta, riktigt roligt faktiskt. Har lyckats få med Tobbe på en filmsnutt med sin systerson. På slutet av kvällen blev man sådär härligt trött igen så man nästan känner sig full. Klockan ringde på morgonen och vi lyckades komma iväg prick kl: 06.00!  Nu ska vi ha lite allsång sista biten!

/Caroline

Roadtriiip


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Djurgården/Stockholm

Denna bild är bland de första vi tog på djurgården, jag (Caroline) fick gå i brännäslor och hade dessutom en svan som ruvade på sina ägg i bakgrunden. Vi märkte den inte först, men en tant gick förbi och sa åt mig att vara försiktig och inte gå för nära. För nära tänkte jag ? Tror hon jag är dum? Som att jag skulle ramla i vattnet. Men sen såg vi svanen.  Vilka kunde känna sig dumma då?

Nu är jag och Tobias iaf i bilen, vi har knappt sovit i natt. Jag sov hos Tobias och Mia, eller sov? vi var vakna hela natten och svamla. Räcker väl med att jag nämner när Tobias hade papperskorgen på huvudet och sprang in i dörren som Mia skyddade sig bakom. Haha herregud.  Life is gooood!

/Caroline

Black&White



Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats:  Gamla stan/ Mårten Trotizigs gränd.


Ännu en bild från denna trånga härliga gränd. Tobias lyckas få det sådär mörkt och mystiskt tycker jag. Jeansen som många frågat om är från bikbok & kostar 699:-. Skorna är köpta i Uppsala, älskar dom. Men nu inväntar jag min mor, ska bege mig till Tobias och Mia snart, övernattar där innan min och Tobias färd mot Kiruna väntar imorgon kl 06.00!
Roadtrip igen, herregud vad man flänger fram och tillbaka. Men tror jag och Tobbe kommer ha riktigt skoj.
"Åh herregud" "aaa men assåå tyyp" Men haaallloooo" haha. Ja vi har våra meningar som kan komma tusen ggr om.


/Caroline
 


Photoshop Tips - Få ett foto svartvitt på ett snabbt och enkelt sätt.

Många vet nog redan hur man få ett fotografi svartvitt i Photoshop, men jag tänkte ändå ta och visa den funktionen jag använder där man även kan ändra ljuset och kontraster under samma gång.


Steg 1

Ta in din bild du vill göra svartvit i Photoshop.

Bilden är klickbar

Steg 2

Längts ner i högra hörnet finns det en ikon som heter "skapa ny fyllning eller justeringslager" där du får upp en funktion i ett nytt lager som är lätt att ta bort om det inte blir som du hade tänkt dig. DU kan även lätt sudda ut delar av det nya fyllnings- eller justeringslagret om du tex bara vill ha en viss del av bilden svartvit.

Bilden är klickbar

Steg 3

Nu väljer du funktionen "svartvit" där du nu får bilden helt svartvit

Bilden är klickbar

Steg 4

Nu kan du ändra ljuset i själva bilden och lite kontraster i de tre översta linjeskalorna.

Hur mkt och hur lite man vill ändra på i bilden är från tycke till smak och från bild till bild.

Bilden är klickbar

Steg 5

När du känner att du hittat rätt så trycker du bara på OK så är det klart. Då är det är nu bara att läga ihop bakgrundlagret med det nya lagret (svartvitt) och sedan spara. Svårare än det var de inte :)
Bilden är klickbar

/Tobias


Lesbiska är för manliga för mig... eller? :P

Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Nedanför slalombacken i Kiruna (Luossabacken)

Denna bild tog vi ute en kall vinterdag. Caroline frös nog häcken av sig, mendan jag (Tobias) fick stå där med vinterjacka och allt! :P Men Caroline gör ett utmärkt jobb och ställer upp för konsten ;) Detta gör henne till en underbar modell att jobba med.

Såg även nyss att Caroline hade satt ut i förra inlägget mina verkligen "underbara" citat som jag råkat klämma ut mig :P Måste stå till svars här nu känner jag. Ang att jag inte kan umgås med lesbiska är inget med att göra att jag inte gillar dem. Det är bara det att jag inte kommer riktigt överrens med dem där mer manliga lesbiska tjejerna. Tro mig, jag har haft sådana vänner och det fungerade inte riktigt :) Men har absolut inte emot dem som personer :)
Det där med "Killar förstår inte oss tjejer" kom bara från ingenstans :P haha.. Jag vet inte vad jag sa riktigt, och tro inte att jag är en tjej eller vill vara en :P Jag är även inte tjejig av mig på de sättet! :P hehe..
Kände att jag bara var tvungen att förklara mig lite ;)

/Tobias

Gamla stan


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats:  Gamla stan/ Mårten Trotizigs gränd.
 
Det gick inte att undvika turister som vill fota både gränden och oss men det gör inget. Fick en insident med en liten kille som ramlade ner för trapporna också. Stackars liten.

haha måste bara slänga in två roliga kommentarer som Tobias klämt ur sig ;)
Sorry tobbe!

Tobias- " Alltså jag kommer inte överens med lesbiska, dom är för manliga för mig" haha
(ta inte detta ordagrant.. han menar självklart inte så.. men det lät så jekla kul när han sa de)
Tobias -
" alltså killar tänker inte som oss tjejer"
(haha ;D vad menar du Tobias ? är du en tjej?? nååå men jag fick mig ett gott skratt)


Brrrr


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Djurgården/Stockholm

Kallt tro mig! Det kanske ser varmt och härligt ut men det var ungefär tvärt emot. Eller neej men vattnet var iaf inte att leka med. Frös så mycket så det värkte i hela kroppen och smutsigt vatten var det. Vi gick ner bland ett buskage för att fota denna bild såg nog lite skummt ut när jag, Tobias och Sofia kom ut från buskarna med kamera och resväska. Men fina omgivningar dolde sig där bakom.


En varm sommardag i Djurgården/Stockholm


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Djurgården/Stockholm

Denna bild kan ni redan se uppe i våran header, men här kommer det ett större format på den.
Denna är tagen i Djurgården i söndags då det var som varmast i Stockholm. Tror temperaturen låg på kring +25 i SKUGGAN! :P Det var inte dåliga grejjer det. Det kändes för varmt fast man hade shorts och t-shirt på sig.
Vi hittade en plats vi vattnet där det även växte Vasstrån. Detta var bara gjort för oss! Vi båda blev väldigt nöjda med resultatet, och Caroline fick verkligem fram ett drömmande uttryck!

Egenbyggd studio fungerar bra det med... eller...?


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Tobias rum

När man inte har en egen riktig fotostudio får man göra en egen. Denna studio var uppuggd av lakan, 2 bygglampor (500W), kartonger och en fläkt som lät som den skulle sprängas när som helst. :P

...om man skall fråga om allt så kommer man inegn vart...


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Hotell Scandic i Kiruna

Vi visste att foajén hos Scandic kan vara rätt snygg fotoplats, så vi begav oss dit för att få några läckra bilder.
Till en början var idén till denna bild helt annorlunda tills Caroline kom på denna vinkel och pose. Det gjorde hon riktigt bra! :D
Innan vi fotade så frågade vi i receptionen om det går bra att vi använder deras foajé som "studio" ett litet tag. Efter att vi fick prata med en kvinna som satt i kontoret där bakom gick det utmärkt.

Citat:
Vi: Hade vi kunnat få använda eran Foajé till några bilder?
Kvinnan: Hmm. äh, kör bara. Om Man skall behöva fråga hela tiden så kommer man ingen vart.

Inte hål i väggen utan håll i väggen!


Modell: Caroline
Fotograf: Tobias

Fotoplats: Djurgården/Stockholm.
Iden var att det skulle se ut som att jag (Caroline) skulle sitta där. I sjävla verket fanns det ingen sittplats för min lilla rumpa så jag fick bokstavligen hålla fast mig i väggen ! AJAJAJ! Muskelvärk, JA. När vi dessutom tagit några bilder så insåg vi att det inte såg bra ut, så bara att hoppa upp på väggen igen !  Tobias blev nöjd med resultatet och även jag, då är det värt lite lidande.

Välkomna! :D

Du har nu hamnat hos Tobias & Caroline som är gamla bloggare, men vi har nu gått ihop och gjort en gemensam blogg vid sidan om våra privata bloggar.


Det du kommer att mötas av på denna blogg är främst fotografier och lite egna tankar och funderingar från oss båda.

Tobias brinner för att fotografera och Caroline ställer upp som modell!


Vi träffades för första gången under en fest sommaren 2008. Det tog några månader innan Tobias tog kontakt med Caroline och frågade om hon ville ställa upp som modell på några bilder. Det klickade direkt och det visade sig att vi var ett utmärkt Team och kunde koppla av i varandras närvaro. Det fortsatte med att vi träffades oftare och tog lite bilder som vi har fått bra respons på i våra privata bloggar. Detta fick oss att fortsätta att fotografera, och nu sitter vi här med en gemensam blogg som vi startade upp för att bättre kunna nå ut med våra bilder från en och samma plats.


Vi hoppas att ni kommer att besöka vår nya gemensamma blogg ofta och hoppas ni gillar bilderna vi kommer att lägga ut här!


Vi har även en kontaktmejl ni kan skriva till oss på: [email protected]

Ni kan även besöka oss på våra privata bloggar där vi kommer skriva mer om våra egna liv och händelser.


Tobias: http://perspektiw.blogg.se/

Caroline: http://lovelyc.blogg.se/


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0